Friday, May 7, 2010

Satasen lenkki yhdelle - 100 km run in the window of Vakiopaine

Jari Määttä is a man with a mission. Today at 2:00 pm he began his "Satasen lenkki yhdelle" - a 100 km run to raise awareness about the importance of mental health care in Finland.

While running 100 kilometers is a huge accomplishment at any time, what makes this particular run special is that he is doing it on a treadmill in the window of Vakiopaine - a bar where I also happen to be employed.

Jari hopes to complete the run by last call, giving him 13.5 hours to get the job done. All proceeds will be directed to Kriisikeskus Mobile.

The run is being sponsored by these businesses and organizations:

Tunturi-Hellberg Oy Ltd
Kylpylä ja kuntoutus Peurunka
Lähivakuutus Keski-Suomi
Jyväskylän Kopioteam
Kick Off
Baari Vakiopaine
Kriisikeskus Mobile
Vastavoima ry

Update:
Link to Keskisuomalainen article concerning this event.
Link to this event's Facebook page.

This event will also be covered on the 10 pm news on MTV3 in Finland.

4.43 km taken care of in the first half hour...

2 comments:

 1. Hei, hieno projekti tuo satasen juoksu. Jaoin tietoa facebookin kautta ja linkkasin tähän blogiin siltä varalta, että joku haluaa tehdä lahjoituksen. Tosi amatöörimäistä touhua, että ei laiteta suoraan pankkitietoja mihin rahaa voi lahjoittaa.

  ReplyDelete
 2. Terve!

  Juoksu on jo onnistuneesti ja mieleenpainuvasti juostu, mutta lahjoitushommasta hiukan tarkennusta. Juoksuun ei tietoisesti hankittu rahankeräyslupaa, kun ei ollut tietoa, lähteekö "tämä naula vetäämään", ts.,innostaako yks hullu baarin ikkunalla ihmisiä avaamaan kukkaronnyörejään. Ilman lupaa _ei saa_ vedota yksityishenkilöihin. Rahaa tärkeämpää oli nostaa haloota asian tärkeydestä ja tuoda esiin Kriisikeskus Mobilen toimintaa (mm. 24/7 -auki oleva päivystävä puhelinlinja ihmisille joilla on hätä) - heillä kun ei tahdo riittä resurssit toiminnan tiedottamiseen. Ja julkisuutta tulli rutosti niin alueellisella (Mobilella on toiminta-alueena 15 K-Suomen kuntaa) kuin valtakunnallisellakin tasolla.

  Myönnän, että baari oli kiekesissä ja ihmisillä iski avustushalu. Ehkä se rahankeräyslupakin olisi puolustanut paikkaansa. Mutta yhteistyöss olleilta firmoilta tuli kumminkin rahaa todennäköisesti muutaman kerran enemmän kuin kulttuuribaarin yhden illan asiakkailta olisi kuitenkaan tullut. Yhtään ropoa väheksymättä. Ja se rahankeräyslupa olisi ollut maksullinen. Ja kyllä, vahvasti amatöörejähän tässä hyväntekeväisyydessä ollaan, työn ohella olen yhden keskeisen apuhenkilön kanssa kuttua kokoon kursinut. :)

  Mutta koetin juoksun lomassa kannustaa auttamishaluisia mieluummin vaikuttamaan suoraan päättäjiin, kansanedustajiin jne. Koska siellähän ne isot, ja meidän yhteiset rahat lepää. Jos ihmiset jaksaisi pitää osaltaan minunkin esimerkistä meteliä asiasta, noi hommat voitasiin pistää yhdessä kuntoon.

  t. Jari Määttä

  ReplyDelete